Met welke klachten kunt u bij Keuze terecht?

Keuze biedt diverse behandeltrajecten aan.  U kunt hier terecht met depressieve klachten, trauma gerelateerde klachten zoals posttraumatische stressstoornis, angstproblematiek, ADHD en persoonlijkheidsproblematiek. Behandeling binnen specialistische GGZ betekent vaak dat de klachten langer aanwezig zijn en dat er een aantal protocollaire behandelingen geprobeerd zijn. Dit hoeft niet het geval te zijn voor behandeling binnen basis GGZ traject.

Keuze biedt ook intensieve maar relatief kortdurende trajecten gericht op burnout klachten, zelfbeeldproblematiek en emotieregulatie problematiek. Het gaat om zowel individuele als groepstherapie en training. Zie omschrijving van de aanpak bij Behandeling.

Bij Keuze kunt u ook terecht wanneer u niet voldoet aan een psychiatrische diagnose maar vooral behoefte heeft aan hulp bij persoonlijke ontwikkeling en groei. Mocht u merken dat u ergens in vastloopt of niet voldoende vreugde ervaart in uw leven, dat u het emotionele en fysieke balans kwijt bent, dan wil ik graag met u kijken naar waar het mee te maken heeft zodat u in eerste instantie meer inzicht krijgt in eigen problematiek en uiteindelijk er in slaagt om voor u werkende oplossingen te vinden.

Mocht u klachten ervaren of een hulpvraag hebben die niet in deze omschrijving genoemd worden dan kunt u altijd contact met Keuze opnemen om te bekijken wat de aanbod en de mogelijkheden voor u zijn.

Wat Keuze niet behandelt?

Gedurende mijn carrière heb ik ervaring opgedaan met zeer uiteenlopende klachten. Er is echter wat mijn betreft een duidelijk verschil tussen de mogelijkheden van een grotere instelling en een kleinere praktijk. Ik vind het niet verantwoord om in een kleinere setting ernstige persoonlijkheidsproblematiek te behandelen, ernstige depressie, verslaving en hardnekkige eetstoornis. Voor deze klachten is het vaak nodig om intensief multidisciplinaire te werken. Suïcidaliteit is een exclusiecriterium voor behandeling bij Keuze. Dit onder andere omdat eventuele crisisopvangmogelijkheden vanuit Keuze zeer beperkt zijn. Voor behandeling bij Keuze dient u als client verantwoordelijkheid kunnen dragen voor eigen veiligheid. In dit kader is vervanging tijdens vakantieperiodes tijdens uw behandeling bij Keuze zeer beperkt. Keuze behoudt de mogelijkheid om geen behandeling na intakeprocedure aan te bieden op basis van ernst van problematiek,  veiligheidsaspect en mogelijk andere overwegingen die altijd openlijk met u besproken zullen worden.

“Je houding is een keuze”

“Optimisme is een keuze”

“Vriendelijkheid is een keuze”

“Geven is een keuze”

“Respect is een keuze”

“De keuzes, die je maakt, bepalen waar je uitkomt”